Prodaja – kuća na Koševskom brdu – Sarajevo

Cijena

150.000 eura

Lokacija

Sarajevo

Vrsta nekretnine

Kuća

Površina

150 m2

Galerija

Detaljan opis nekretnine

Višenamjenska kuća u nizu, u ulici Braće Begić na Koševskom Brdu, sa dvorištem, prizemljem i tri etaže, osim za stanovanje, može se iskoristiti i u poslovne svrhe. Okućnica sva u zelenilu i cvijeću je 125 m2, a kuća se može podijeliti, zavisnio od potrebe, i po etažama.
Završena je 2001. godine, sve je armirano-betonska konstrukcija, a građena je po projektu Građevinskog fakulteta u Sarajevu.
U prizemlju je smještena kotlovnica, koja se lako može pretvoriti u sobu, jer ostavljeni su izvodi vodoinstalacija, ima zasebno kupatilo, a široki hodnik bi mogao dobiti pregradu, koja ne bi štetila komforu koji nudi ova luksuzna kuća. Iz prizemlja se betonskim stepenicama, obloženih slavonskom hrastovinom, penje na prvi sprat, koji je komforan jednosoban stan: hodnik, dnevni boravak, kuhinja s trpezarijom i kupatilo.
Takav stan od 50 m2 je i na drugom spratu, gdje se, ispod stepenica, „kriju“ brojni plakari .
Treći sprat sastoji se od velike sobe sa balkonom. Sve se, uz mala ulaganja, može pretvoriti u komfornu garsonjeru. Kako smo već kazali izvodi instalacija omogućavaju brojna rješenja bez kopanja zidova.
Cijela kuća može da se grije na plin ili struju, kako vam volja. Unutrašnja stolarija je, poput stepeništa, urađena od slavonske hrastovine, a prozori su „Jelovica“ sa termopan staklima, štite od vanjske buke. Podovi su novi, sa toplotnom izolacijom od pet centimetara. Već smo kazali da se kuća nalazi na Koševskom Brdu, Općini Centar, a za samo nekoliko minuta ste na Marijin Dvoru, odnosno naselju Ciglane, s druge strane. Kao stvoreno za porodičnu idilu i uživanje!